אח, פולי פולי, אחינו שבשמים
המון עיוותים יש בחברה שלנו, פולי. כדאי שתתפוס איזו שיחה עם "הבוס", שישתדל קצת יותר. שייקה לוי מסביר לפולי שפרט לסדרה ההיא, שחוזרת הערב לעונה חדשה, שום דבר לא דבש. בלעדי
מה אגיד לך שעדיין לא נאמר ואני לא אמרתי. אתה עושה חיים שם למעלה, ליד הבוס הגדול, ואנחנו פה מתים מגעגועים. אני לא בא לבכות לך, אבל כדאי שתדע שפה לא הכל דבש. חבל להיכנס לפרטים, כי יש המון. בכלל, נדמה לי שהבוס שם קצת מתעלל בנו. נסה להחליף איתו מילה. אני יודע שאתה אחד שאכפת לו, אני זוכר כמה כאבת על כל עוולה שנעשתה. כמה אהבת יושר, צדק, ניקיון נפשי, כמה חלמת שהכל יהיה טוב יותר. כל סבל שנתקלת בו, כל חולי, גרמו לך צער.
אח פולי, אמנם הלכת לנו, אבל לא מתת לנו. אתה חי בתוכנו כאילו כל רגע יהיה טלפון ממך, או אפילו תצלצל בדלת. ואם תצלצל בדלת, יהיה אפשר להתייעץ איתך בעניין כדור מסוים, אם כדאי או לא כדאי לקחת. מי יודע, אולי אתה עכשיו הרופא של "הבוס", כי הרי זה היה המקצוע השני שלך.
אם אני צודק, אז אולי תיתן לו איזה כדור שיתעורר, שיפתח את העיניים ויראה איפה הוא חי. שיזיז את עצמו, כי הכל כאן כמרקחה, הכל רעוע, יש כל כך הרבה מה לתקן. תן לו כדור, ואם לא יעזור - תן לו שניים. גברי, שוש אשתך ואני נסענו לחיפה. עשו לנו שם כבוד. כל אחד משלושתנו, הגששים, קיבל כוכב בשדרת הכוכבים של הקולנוע הישראלי שליד הסינמטק, והיה ממש נחמד ומרגש.
שלושתנו היינו גם בעין חרוד. בית הספר האזורי עשה מחזמר על הגשש, וזה היה יפה מאוד. נסענו עם אלון הבן של סמי הנהג שלנו, ואמא שלו אפילו התאמצה ואפתה לנו עוגיות שאנחנו אוהבים. ואתה יודע על מה מדברים בדרך: מעניין מה פולי היה אומר על זה, ומה הוא היה אומר על זה. בדרך גם החלטנו להוציא אוסף מיוחד של כל שירי הגשש. נו, מה אתה אומר על זה?

אתה זוכר, פולי, שנורא רצית להיות חקלאי? נו, ואם היית חקלאי, איך היית מגדל משהו? אין גשם, פולי, אין מים. בחיאת, דבר איתו. אולי הוא לא יודע, אולי הוא חושב שאם באירופה ובאמריקה יש שלג כבד, אז אצלנו בטח יש לפחות גשם. תגיד לו שאין, שהוא טועה, שיתעורר. שום רב לא טס ולא התפלל לגשם, אז בגלל זה הוא מעניש אותנו? הרבנים עסוקים, מה אני אשם? מה אשמים החקלאים? מה אשמה הכינרת? פולי, זרוק לו מילה, כי זה לא פייר.

ישראל פוליאקוב ז"ל ואשתו שוש עם שוש עטרי ז"ל אמיר מאיריושגלעד שליט עוד שם זה פייר? ומה עם תאונות הדרכים, המפוטרים הרבים, העוני שעדיין קיים, החינוך המידרדר ועוד ועוד - זה פייר? המון חוסר צדק, פולי, המון עיוותים יש בחברה שלנו. תאמין לי, כדאי שתתפוס איתו שיחה אישית, שישתדל קצת יותר. תאמין לי, אתה עושה מצווה.
אבל בתוך כל הענן השחור הזה, פולי, מבצבצת לה קרן אור חמה, ואני בטוח שכולם ירוצו להתחמם לאורה, כמו בסרט "נס במילאנו".
קרן אור שנוכל לשזף בה את הפנים כדי שלא נרגיש איך הדמעה זולגת לה - ואני מדבר על "הכל דבש". כבר בפרק הראשון תפסתי את עצמי מצטמרר. יש שם קטע שבו רואים את משפחתך רואה את "הגשש החיוור" בטלוויזיה וכולם בוכים. אני בכיתי יחד איתם. זו סצנה כל כך מיוחדת, על גבול הגאוניות.
יעל בתך הצליחה, אני מאמין, בכוחות שלא היו לה, ליצור עונת המשך לסדרה הנהדרת. מי האמין שאפשר יהיה להמשיך וליצור עוד עונה לסדרה אחרי שנפרדת מאיתנו, ואחריך עזבה אותנו גם שוש עטרי.
זה נראה היה כאילו מכת גורל. אבל יעל אספה את עצמה מתוך זה ויצרה המשך נהדר. גברי ואני השתתפנו, עשינו מה שביקשו. ביקשו אמנם מעט, אבל בסדרה כזאת גם מעט זה הרבה. שמור עלינו פולי, ואל תשכח לדבר איתו. אחיך, שייקה לוי.
http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/022/878.html